ОЕБС игнорише украјинске тенкове у Авдејевки

© AFP 2023 / John MACDOUGALLМинистар спољних послова Аустрије Себастијан Курц на конференцији за медије ОЕБС-а у Хамбургу
Министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц на конференцији за медије ОЕБС-а у Хамбургу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председавајући ОЕБС-а и министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц назвао је Донбас једним од приоритета свог рада, међутим, игнорисао је питање новинара о присуству украјинских тенкова у Авдејевки.
Украјински тенкови између стамбених зграда у Авдејевки у Доњецкој области - Sputnik Србија
Украјински тенкови ушли у Авдејевку (фото, видео)

Раније је потписан споразум о повлачењу оружја калибра већег од 100 милиметара и тенкова са линије разграничења у Донбасу. Ове недеље украјински медији саопштили су да су у Авдејевку ушли тенкови украјински оружаних снага. На кратком снимку виде се два тенка без ознака између високих стамбених зграда. Поред борбених возила налазило се бело теренско возило са заставом ОЕБС-а.

У петак је Курц стигао на границу Јужне Осетије и Грузије у подручју села Ергнети на 74. састанак Заједничког механизма за спречавање и реаговање на инциденте у пограничном подручју. Руски новинари упитали су га да прокоментарише информације о украјинским тенковима у Авдејевки, али је Курц игнорисао питање.

На питање новинара о Донбасу он је одговорио да је регион „један од приоритета“ његовог рада. Упитан да ли ће да га посетити, Курц је одговорио: „Не данас“, и подсетио да је већ два пута био у Украјини, у Кијеву и Мариупољу.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала