Да ли су потапајући стубићи уступак за ЗСО

Пратите нас
Министар за рад Александар Вулин изјавио је данас да Србија увек држи реч и да ће Београд испунити све договоре из дијалога, али да није оптимиста да ће то учинити и приштинска страна посебно када је у питању Заједница српских општина, као и да је споразум о мосту могао да буде постигнут пре три дана.

Министар је за РТС рекао да су Влада Србије и Срби са КиМ још једном одржали своју реч, а да нема ниједног оправдања, као што га није било ни претходне четири године, да се не ради на формирању ЗСО.

„Видећемо шта ће донети време испред нас, али морам рећи да нисам оптимиста. Приштинска страна нам не даје нимало простора за оптимизам. Уосталом, ЗСО је већ договорена, испреговарана, мост и било шта друго немају везе са тим“, закључио је Вулин.

Упитан да је решењем о уклањању потпорног зида превазиђена симболика и да ли ће то бити довољно да се коначно отвори питање ЗСО, Вулин каже да ни у том случају није оптимиста.

Уместо зида потапајући стубићи на даљински (видео)

„Да бих био, морао бих да чујем Европску комисију која је изашла и рекла — биће управо тако“, рекао је Вулин.

Он је поновио да је оптимиста када је у питању све оно што зависи од Владе Србије и Срба на КиМ и „да ћемо одржати нашу реч“, истичући да је сваки пут када је премијер Александар Вучић дао реч, то било спроведено.

„У дан, у сат, у минут како је речено и то зна цела Европа. Када говорите о Србији, сви кажу да Србија увек држи реч“, рекао је Вулин гостујући на РТС-у.

Истиче да није оптимиста када су у питању приштинске власти, јер је споразум о мосту могао да буде постигнут пре три дана, када су председник Томислав Николић и премијер Вучић дословце понудили оно што је сада прихваћено.

Идејно решење - погледа са моста у северној Митровици - Sputnik Србија
Спутњик сазнаје: Овако ће изгледати нови зид у Северној Митровици (фото)

„Али у та три дана требало је показати да Влада Србије не контролише ситуацију, да је то заправо унутрашње питање такозване државе Косово и да Срби са тим суштински немају ништа“, оценио је министар.

Како је истакао, реакцијом Вучића, његовим доласком у Рашку, окупљањем свих Срба под једну заставу на једном месту, показало се да се без Србије, Владе и Срба са КиМ не могу решавати такви проблеми.

„Срби имају кључ од моста, на мост се улази када Срби одлуче да се преко њега пређе и тако се улази у Косовску Митровицу“, рекао је Вулин.

Он је подвукао да је све ово политика симбола, те да се све ради да Заједница српских општина не би била стављена на дневни ред.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала