Нови рекорд руског авантуристе у лету балоном (видео)

© Фото : Youtube/channel 360Лет балоном Фјодора Коњухова
Лет балоном Фјодора Коњухова - Sputnik Србија
Пратите нас
Експедиција познатог руског путника Фјодора Коњухова поставила је у четвртак нови светски рекорд. Његов лет у балону трајао је 55 сати и 9 минута, наводи се на званичном сајту експедиције.

Коњухов је заједно са стручњаком за спортску аеронаутику Иваном Мењајлом путовао у највећем балону, који је направљен у Русији, са намером да постави нови светски рекорд у непрекидном лету балоном.

Експедиција је започела путовање у уторак око девет часова ујутро са аеродрома у Јужном Рибинску. Задатак је био да се остане у ваздуху дуже од 51 сат.

У 12.12 по московском времену, путници су јавили да је светски рекорд оборен, јер су летели у балону 51 сат и 9 минута. Међутим, експедиција се није ту зауставила.

© Sputnik / Oleg Smyslov / Уђи у базу фотографијаРуски путник Фјодор Коњухов
Руски путник Фјодор Коњухов - Sputnik Србија
Руски путник Фјодор Коњухов

„Постављен је нови светски рекорд: 55 сати и 9 минута. Претходно постављени рекорд је превазиђен за 4 сата и 32 минута. Удаљеност путовања је 1.029 километара“, наводи се у званичној изјави на сајту Коњухинове експедиције.

Током лета балон је летео на висини од 190 до 300 метара, у зависности од брзине ветра, и ишао брзином од 10 до 40 километара на сат.

Претходни светски рекорд за непрекидан лет у балону поставили су јапански пилоти Мичио Канда и Хиразуки Такезава 1. фебруара 1997. Посада је летела из Канаде и слетела у Сједињеним Америчким Државама.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала