Генералштаб Турске: Русија раније добила координате положаја турске војске

© REUTERS / Revolutionary Forces of Syria Media OfficeТурска војска, Сирија
Турска војска, Сирија - Sputnik Србија
Пратите нас
Генералштаб Турске је саопштио да је на време обавестио руску страну о томе да се турски војници налазе на месту које је ненамерно бомбардовала руска авијација.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков раније је саопштио да је руска авијација приликом извођења ваздушног напада у Сирији пратила координате које јој је предала Турска и да на њима није требало да буду турски војници. 

Турски војници - Sputnik Србија
Неусаглашене координате узрок погибије турских војника

„Сматрамо да је неопходно да се разјасни ситуација у вези са изјавом Дмитрија Пескова како би се избегла њена погрешна интерпретација. Наша војска, која је 9. фебруара нападнут из ваздуха, налази се на једној те истој тачки већ десет дана. Осмог фебруара на ту тачку је лансирана ракета са положаја који је под контролом Руске Федерације. Истог дана у 23 сата и 11 минута координате положаја наших снага још једном су предате одговорним лицима у оперативном центру у Хмејмиму. Истог тренутка је војни аташе Русије у Анкари позван у наш Генералштаб, где су му још једном предате координате распореда наших војника“, наведено је у саопштењу Генералштаба Турске. 

У четвртак је Генералштаб Турске саопштио да су тројица војника погинула, а да их је 11 рањено на северу Сирије у ненамерном ваздушном нападу који је извела руска авијација. 

Песков је раније потврдио да је руски председник Владимир Путин изразио саучешће турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану поводом погибије турских војника у ненамерном нападу руске авијације код сиријског града Баба. 

Министарство одбране Русије је саопштило да су се начелници генералштаба Русије и Турске договорили да успоставе ближу координацију заједничких дејстава и размену информација о Сирији. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала