Ђорђевић поручио Хрватима: Немојте страховати

© Sputnik / Милица МарковићМинистар одбране Зоран Ђорђевић
Министар одбране Зоран Ђорђевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Србија је војно неутрална, жели да буде део Европске уније, а Хрватска не треба да страхује због тога што се Србија опрема и што наоружава војску, изјавио је за ХРТ српски министар одбране Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић такође напомиње да је Влади Србије на првом месту развијање економије.

Балкан, буре барута - илустрација - Sputnik Србија
Спутњик истражује — може ли бити рата на Балкану

ХРТ подсећа да Србија од „Ербаса“ купује девет најмодернијих хеликоптера средње класе, а да од Белорусије добија донацију у „миговима 29“ и противваздушном систему „Бук“.

„Добили смо од Сједињених Америчких Држава донацију од 40 ’хамера‘, вредности од 7,5 милиона долара. Ради се о новим ’хамерима‘“, рекао је Ђорђевић.

Русија Србији донира 30 тенкова Т-72 и шест ’мигова 29‘ из своје ловачке ескадриле, али ће платити ремонт.

Ђорђевић истиче да нема места страховању у Хрватској.

„Наравно да нема бојазни, нашој Влади је на првом месту економија. Желимо да Србија буде економски јака, да регион препозна да имају у нама економског партнера“, рекао је Ђорђевић, преноси РТС.

Министар је истакао да је порука Хрватској да преко Србије може да сарађује са неким земљама, са којима можда не може директно.

„Ми имамо добре односе и са Русијом и Белорусијом, али имамо одличне односе и са Кином. Остали су нам добри односи и са Азијом и са Африком и то јесте прилика да зарадимо сви заједно и да радимо на трећим тржиштима“, рекао је министар.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала