Шаљивџија бибер-спрејом блокирао аеродром и узбунио Немачку (видео, фото)

© AP Photo / Axel Heimken/dpa via APПутници чекају испред аеродрома у Хамбургу након што је више од 50 људи пријавило да има дисајних проблема.
Путници чекају испред аеродрома у Хамбургу након што је више од 50 људи пријавило да има дисајних проблема. - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол немачке ватрогасне службе Норберт Куш изјавио је вечерас да је највероватније непознати „шаљивџија“ узбунио немачке хитне службе тако што је бибер-спреј пустио кроз вентилациони систем, који се затим раширио зградом, преноси АФП.

Куш је за државну ДПА агенцију казао да је након сличних инцидената који су се недавно догодили у локалним школама, „очито постало модерно на тај начин празнити боце са бибер спрејом“ на јавним местима.

Немачки ватрогасци пронашли су данас приликом претраге аеродрома у Хамбургу испражњену боцу гаса за који претпостављају да је био бибер-спреј или сузавац, а који је узрок евакуације стотина путника.

Од њих је 68 примило лекарску помоћ због проблема у дисању, иритације очију и мучнине, а деветоро путника је примљено у болницу.

АФП наводи да се ради о паковању какво се у Немачкој продаје ради употребе у самоодбрани, као и да су немачки медији објавили да су власти искључиле могућност да се радило о терористичком нападу.    

Немачки ватрогасци евакуисали су данас стотине путника на аеродрому у Хамбургу након што је више од 50 људи било изложено непознатом отрову који је вероватно пуштен путем система за вентилацију, јавио је АП.

Агенција преноси наводе немачких медија да се 50 особа жалило да имају проблеме у дисању и да их пеку очи. Због евакуације су били обустављени летови.

„Сви летови су обустављени на неколико сати због евакуације, али је ваздушни саобраћај поново успостављен око два сата по подне“, изјавила је портпаролка хамбуршког аеродрома Карен Стајн и додала да је већи део аеродрома био евакуисан.

АП наводи да су евакуисани морали да остану ван зграде аеродрома на температури испод нуле, где су ватрогасци уредили посебне зоне у којима су лекари прегледали путнике који су били изложени непознатом отрову.

Светски медији су раније јавили да је аларм на аеродрому објављен у току преподнева. када је неколико људи пријавило да осећа чудне мирисе и пожалило се на дисајне проблеме.

Ватрогасци су одмах стигли, а спасилачке службе су евакуисале људе са аеродромског простора који се налази између терминала 1 и 2, упутивши путнике и запослене на аеродрому да користе други паркинг.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала