Песков: Пријатно је слушати о популарности РТ и Спутњика

© Sputnik / Сергеј Гуњејев / Уђи у базу фотографијаПрес-секретар председника Русије Дмитриј Песков
Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ је коментарисао оптужбе западних политичара на рачун РТ и Спутњика, рекавши да је пријатно слушати о популарности руских медија, али да је апсолутно апсурдно рећи да они имају утицај на јавно мњење.

„Поласкани смо да чујемо да су руски медији популарни. То је велики плус. И то је, вероватно, велика заслуга оних који врше уређивачку политику тих медија“, рекао је Песков новинарима.

Председник Русије Владимир Путин на Светском конгресу сународника - Sputnik Србија
Путин: Руски медији у иностранству доприносе борби против пропаганде

Он је нагласио да су медији тржиште, конкуренција.

„А ако наши медији у неким земљама, а видимо да их је све више, побеђују у тој конкуренцији, можемо и треба само да им аплаудирамо. Али рећи да наши медији негде покушавају да утичу на јавно мњење — то је апсолутно апсурдно“, истакао је Песков.

Он је рекао да је јуче видео саопштења о неким наводним материјалима на РТ и Спутњику који су критиковали једног француског председничког кандидата и подржали другог.

„Признајем да нисам нашао ни на Спутњику ни на РТ такве материјале. Не искључујем неке ’патке‘ које ће покушати да оцрне те медије. Сада морамо бити веома опрезни, нарочито због тога што наше европске колеге као мантру сада изговарају речи ’лажне вести‘. Зато хајде да се, када говоримо о РТ и Спутњику, чувамо тих лажних вести у вези са њима“, рекао је Песков.

Генерални секретар француског покрета Напред, чији лидер је председнички кандидат Емануел Макрон, Ришар Феран оптужио је телевизију РТ и новинску агенцију Спутњик за утицај на француски „демократски живот“. Међутим, он није пружио никакве доказе и навео је као пример вест са неког блога.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала