Вучић о Николићу без коментара, Дачић: Срамотно је

© Tanjug / Зоран ЖестићИвица Дачић, Александар Вучић и Зорана Михајловић
Ивица Дачић, Александар Вучић и Зорана Михајловић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник СНС и премијер Александар Вучић је на питање Танјуга о кандидатури Томислава Николића ћутао и није дао никакав коментар, јавља та агенција, док је лидер СПС Ивица Дачић оценио да је, ако је вест тачна, срамотно да се он тиме придружује плејади кандидата који су против Вучића.
Председник Републике Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић решио да се кандидује за председника

„Више пута сам истицао да је за Србију најбоље да се сачува политичка стабилност путем кандидатуре човека који ужива највећу подршку народа, а то је несумњиво Вучић“, рекао је Дачић за Танјуг.

Дачић је истакао да ће, ако се Николић заиста кандидује против Вучића, он лично и цео СПС, као и Драган Марковић Палма и Јединствена Србија, још снажније подржати Вучића.

„Једино логично и рационално је да кандидат буде онај који ће победити, са Николићем или без њега, свеједно. А шта ће урадити Николић без Вучића и то је јасно — ништа, само ће помоћи онима који су против Вучића. И то безуспешно“, закључио је Дачић.

Огласила се и потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић, која је рекла да би волела лично од Николића да чује да се кандидовао, запитавши се да ли он то помаже опозицији и дели СНС.

„Ако је тачно да ће се Томислав Николић кандидовати на изборима, то бих волела да чујем лично од Томислава Николића. Не желим да верујем да ће се Томислав Николић окренути против Србије, СНС и Александра Вучића“, рекла је Михајловићева.

Ивица Дачић - Sputnik Србија
Дачић о Николићу: Ако је тачно — срамотно је

На најаву Николића да ће се кандидовати реаговао је и министар рада и лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, који је рекао да ће се, уколико до тога дође, Николић тако сврстати на страну Јанковића и Јеремића, и да ће онда бити јасно да Вучића издају политичари али да уз њега остаје Србија.

Компромиси које је правио, пажња са којом је наступао према Николићу, нажалост, показаће се као још једна Вучићева добра намера која се окренула против њега, наводи се у саопштењу.

„Александар Вучић је избор Србије, њена одлука да буде стабилна и чврста, и Александар Вучић зато неће остати сам. И у мени лично и у ПС-у Вучић има савезника и саборца и даћемо све од себе да његова победа буде још убедљивија јер ће то бити победа Србије“, саопштио је Вулин.

Свако у Србији има право да се кандидује, али само један једини кандидат — Александар Вучић — заслужује поверење грађана Србије, изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма поводом медијских сазнања да је Николић одлучио да се кандидује за председника.

Председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић или Николић — питање је сад

„Он нас је помирио са посвађаним државама у свету, велики број инвеститора долази у последње четири године у Србију, и ми тај континуитет не смемо да зауставимо“, рекао је Марковић.

Спутњик је раније јавио да је Николић одлучио да се кандидује на председничким изборима.

Николић је одлуку да се кандидује донео синоћ на прослави свог 65. рођендана.

СНС у петак о кандидату, неизвесно да ли ће Вучић присуствовати седници

Српска напредна странка сутра би, на седници Главног одбора, требало да донесе одлуку о једногласном предлогу Председништва странке да Вучић буде кандидат за председника Србије.

Како РТС сазнаје од чланова Председништва, неизвесно је да ли ће се Вучић сутра уопште појавити на седници Главног одбора СНС.

 

Извор: Танјуг, РТС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала