Организатор „Егзита“ нападнут у Загребу

© Tanjug / JAROSLAV PAPДиректор и оснивач Егзит фестивала Душан Ковачевић
Директор и оснивач Егзит фестивала Душан Ковачевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Организатор „Егзита“ Душан Ковачевић нападнут је у Загребу због српских таблица. У тренутку напада Ковачевић је био са супругом и две бебе.
Милорад Пуповац - Sputnik Србија
Усташија агресивнија него под Туђманом

Синоћ је у Загребу одржана прес-конференција на којој је најављен „Си стар фестивал“, „Егзитов“ фестивал који ће се одржати у Умагу.

На конференцији за новинаре био је организатор и оснивач и директор „Егзита“, Душан Ковачевић, као и неколико његових колега из Новог Сада.

Али неколицина насилника је на улици приметила српске регистрације на његовом аутомобилу, након чега је уследио напад. 

Ковачевић је за „Индекс“ дао изјаву о синоћњем инциденту:

„Пошто смо имали неке обавезе у Умагу, повео сам целу породицу да спојимо посао и задовољство за викенд. С обзиром на то да смо ту ноћ спавали у Загребу, док смо се паковали да кренемо за Истру, ја сам био са супругом и две мале бебе, једном од четири и другом од двадесет два месеца и док смо се паковали пришла нам је група од нека три-четири старија човека од 40-ак година, видно алкохолисани и почели су псовати ’мајку четничку‘ и говорили ’како нас није срамота да долазимо у Загреб‘. Пришли су нам на неких пола метра и тражили реакцију и неки физички сукоб. Држао сам бебу у рукама у том тренутку. Жена и ја смо се само погледали, ћутали смо и чекали да се издивљају. Шта ћемо, ту су нам била мала деца. Сачекали смо да се издивљају, то је трајало неко време и онда су отишли уз поруку да ако се вратимо средиће и нас и децу“, рекао је Ковачевић за Индекс.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала