Симоњанoва: Што нас више нападају, то нас више рекламирају

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаГлавни уредник телевизије РТ Маргарита Симоњан
Главни уредник телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Пратите нас
Главна уредница телевизијског канала РТ и агенције Спутњик Маргарита Симоњан истакла је да притисци на ове медије у западним земљама имају ефекат супротан од очекиваног: Што се више труде да нас поткаче, то нам праве бољу рекламу.

„Све више људи гледајући то мисли: Слушајте, па због чега су толико навалили на њих?! Дај да погледам шта је то заправо!“, рекла је Симоњанова у интервјуу за телевизијски канал НТВ. 

Према њеним речима, када су се одржавали избори у Америци, РТ и Спутњик нису силазили с насловних страница светских медија. „Сада су избори у Француској и прича је иста. Ми смо тамо једноставно главни јунаци“, навела је она. 

Главна уредница Спутњика и РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија
Симоњанова о оптужбама Пауерове: Ма, милијарда иде само на моју плату! (видео)

Симоњанова је, такође, испричала да размишља о узроцима дискриминације руских медија на Западу.

„Покушавају да законима ограниче наше извештавање и нашу делатност уопште. Покушавају да изврше притисак на Гугл, како не бисмо могли нормално да радимо у информативној сфери, због тога што су се одједном суочили с питањем шта је то права слобода мишљења“, нагласила је Симоњанова. 

Она је додала да су инострани сарадници који раде у РТ-у веома храбри. „Људи који раде код нас веома су храбри, јер је та чињеница за многе – црна флека“, навела је Симоњанова. 

У последње време тема информационе борбе против руских медија постала је веома честа у европским земљама. У новембру је Европски парламент усвојио резолуцију о неопходности супротстављања руским медијима, међу којима су као главне претње наведени Спутњик и РТ. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала