Николић одустао од кандидатуре за председника

© Sputnik / Маша РадовићАлександар Вучић и Томислав Николић на пријему поводом Дана државности у Председништву Србије
Александар Вучић и Томислав Николић на пријему поводом Дана државности у Председништву Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Томислав Николић одустао је од кандидатуре за председника Србије на предстојећим изборима. Владина Канцеларија са сарадњу са медијима саопштила је раније да су Николић и председник Владе Србије Александар Вучић данас разговарали о политичко-безбедносној ситуацији у земљи и окружењу и предстојећим председничким изборима.
Председник Србије Томислав Николић - Sputnik Србија
Николић: Кандидоваћу се ако се не договоримо (видео)

Николић се неће кандидовати на председничким изборима упркос најавама претходних дана, јавили су електронски медији.

Како се наводи, Николић је одустао од кандидатуре на дуго најављиваном састанку са Вучићем иако су га сви његови сарадници саветовали да не одустане. 

У саопштењу Владе наводи се да су председник и премијер у потпуности сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера‎ у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Не желим у ријалити, политика није трговина

Председник и премијер усагласили су мере и потезе у вези са босанскохерцеговачком тужбом за геноцид против Србије, као и одбраном виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Косово у Унеску и Савету Европе. Договорено је дневно координирање о овим кључним питањима за државу Србију, стоји у саопштењу.

Истовремено, председник Николић и премијер Вучић разговарали су и о предстојећим председничким изборима у Србији.

Двојица саговорника окарактерисала су своју досадашњу сарадњу као важну, значајну и успешну за Србију и договорили се да блиско сарађују и у будућности.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала