АИ: Хрватска дискриминише мањине, национализам ка Србима

© Tanjug / Зоран ЖестићПодизањем шаховнице на тврђави у Книну је почела централна прослава Дана победе и домовинске захвалности
Подизањем шаховнице на тврђави у Книну је почела централна прослава Дана победе и домовинске захвалности - Sputnik Србија
Пратите нас
У Хрватској и даље има дискриминације националних мањина, а Срби повратници суочавају се са проблемом повраћаја имовине, наводи Амнести.
Колинда Грабар Китаровић, председница Хрватске - Sputnik Србија
Грабар Китаровићева: Намећу нам некакав терет усташтва и фашизма

Осим тога, у извештају за 2016. се наводи да је право на употребу мањинских језика и писма и даље политизовано и да се не спроводи.

Како је пренела Хина, позивајући се на Ројтерс, Амнести наводи да је раздобље политичке нестабилности пред крај године било праћено порастом националистичке реторике и говора мржње, посебно према према Србима, избеглицама и мигрантима.

Наводи се да су Роми упркос напорима хрватских власти да унапреде њихову интеграцију и даље суочени с знатним препрекама у приступу образовању, здравственој заштити, становању и запошљавању.

Услови за пријем миграната, како се наводи, у Хрватској су углавном били прикладни, али се додаје да није било доследне дугорочне политике за њихову социјалну интеграцију.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала