Де Мистура позвао на заједничко решење кризе

© AP Photo / Martial Trezzini/KeystoneСпецијални изасланик УН за Сирију Стафан Де Мистура говори на отварању преговора у Женеви
Специјални изасланик УН за Сирију Стафан Де Мистура говори на отварању преговора у Женеви - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјални изасланик УН за Сирију Стафан де Мистура је на отварању преговора у Женеви позвао стране у сукобу да раде заједно на окончању кризе и стварању јединствене Сирије.

„Хајде да радимо заједно како бисмо окончали страшни сукоб и положили темељ за мирну и јединствену земљу“, рекао је Де Мистура поздрављајући учеснике четврте рунде разговора међусиријских преговора који су се први пут после „Женеве 1“ окупили за једним столом.

Четврта рунда преговора у Женеви почела је после паузе од скоро годину дана. Главне теме разговора су успостављање нове владе Сирије, нацрт новог устава и одржавање избора.

У свом говору специјални изасланик генералног секретара УН о Сирији позвао је учеснике састанка у Женеви да започну рад на спровођењу резолуције Савета безбедности УН 2254.

Специјални изасланик УН за Сирији Стафан де Мистура - Sputnik Србија
Де Мистура: Још не схватам шта је стратегија САД у Сирији

„Знамо шта ће се десити ако не постигнемо — више смрти, страдања, више беде, више тероризма, више избеглица. Зато вас све позивам да радите на спровођењу Резолуције 2254. То неће бити лако, али морамо почети одмах и можемо да урадимо добар посао, а за сада се надамо да ће се одржати режим примирја“, рекао је Де Мистура у Женеви.

Де Мистура је истакао значајан напредак који је остварен у последњих неколико дана по питању стварања инклузивне јединствене делегације опозиције и додао да је с тим у вези потребно више рада.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала