Скопље: Инцидент на протесту, повређена два новинара

© REUTERSПротест у Македонији
Протест у Македонији - Sputnik Србија
Пратите нас
Учесници протеста који се вечерас одржава у Скопљу, напали су екипу македонског портала А1, а двојица новинара су повређена, јавио је Плусинфо.

Напад се одиграо у близини зграде Собрања, а том приликом оштећена је и њихова камера, наводи овај сајт.

Повређени новинари превезени су у Ургентни центар.

​Детаљи инцидента засад нису познати.

У Скопљу је почео протестни марш Цивилне иницијативе „За уједињену Македонију“, а одазвао се велики број грађана који су кренули од зграде владе ка Собрању, јавила је македонска телевизија Сител.

Испред Собрања прочитан је проглас у којем се тражи да се очува јединствена држава и онемогуће промене устава, преноси агенција МИА.

​Грађани у организацији Цивилне иницијативе „За заједничку Македонију“ окупили су се и у Кичеву, Штипу и Прилепу, наводи МИА.

Организатори кажу да се протести одржавају с циљем очувања јединствене државе.

На јучерашњем протесту у Скопљу поручено је да ће се грађани окупљати сваког дана с намером да онемогуће промену Устава.

​Ови протести прете да Македонију уведу у нову политичку кризу.

У Македонији су, наиме, 11. децембра прошле године одржани ванредни парламентарни избори с циљем да земљу извуку из готово двоипогодишње политичке кризе.

Нови протести долазе након што је захтев за добијање мандата за састав нове владе председнику Ђорђу Иванову предао председник опозиционе СДСМ Зоран Заев, а након што је уз подршку албанских партија ДУИ и Беса обезбедио 67 посланичких мандата у парламенту, шест више од неопходног броја.

Давање мандата за састав нове владе Заеву од Иванова су тражили европски комесар Јоханес Хан и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала