Човић: Ако дође до прегласавања, онда овог Председништва БиХ неће бити

© AFP 2023 / ADEM ALTAN Драган Човић
Драган Човић - Sputnik Србија
Пратите нас
Драган Човић, члан Председништва БиХ из реда Хрватског народа, рекао је вечерас новинарима да ће покушати сутра ујутро да разговара са друга два члана Председништва БиХ како би покушао да постигне консензус и приближи ставове, да би писмо које пошаљу Међународном суду у Хагу било као једно.

На питање шта ако не буде договора, чијем ће ставу он бити ближи, Човић је рекао да се не може тако гледати и да не постоји ближи став, и да је његов став најближи БиХ и да неће прегласавати, јер буде ли се десило и једном у овом Председништву да неко некога прегласа, онда више овог Председништва неће бити.

Он је додао да ако не успе на консултацијама да постигне консензус, онда ће и он бити приморан да упути појединачно писмо Хагу, али није био прецизан шта ће тачно писати.

Човић је вечерас на пријему који су Бакир Изетбеговић и он организовали поводом 1. марта, Дана независности БиХ, позвао на обнову друштвеног дијалога и на јачу приврженост идеји домовине као заједнице конститутивних народа и свих других који се тако не изјашњавају, равноправних и једнаких.

 

Извор: Независне

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала