Конгрес: Нема доказа о Трамповим везама и руског мешања у изборе

© Фото : PixabayКапитол, седиште Конгреса Сједињених Америчких Држава
Капитол, седиште Конгреса Сједињених Америчких Држава - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф Представничког дома америчког Конгреса Пол Рајан изјавио је да нема довољно доказа да су постојале везе било каквих грађана Америке, укључујући чланове тиме председника САД Доналда Трампа, са покушајима Русије да се умеша у председничке изборе.

„Прво, нама је познато да је Русија покушала да утиче на ток избора у САД, али ниједна истрага није показала да је било који грађанин САД, укључујући и Трампов тим, био укључен у тај процес“, рекао је он.

Кремљ - Sputnik Србија
Русија: Медијски вандализам и лажи о руском амбасадору у САД

Претходно је лист „Вашингтон пост“ саопштио да је главни тужилац САД Џеф Сешонс прошле године у два наврата разговарао са руским амбасадором Сергејом Кисељаком. Он је у то време био сенатор и подржавао је предизборну кампању Доналда Трампа.

На основу тога је лидер демократа у Представничком дому Ненси Пелоси затражила хитну оставку Сешонса, будући да је, како је рекла, тужилац лагао под заклетвом.

Америчке специјалне службе оптужиле су Русију да је покушала да утиче на ток председничких избора у САД, као и да је помагала кандидату Доналду Трампу.

Кремљ је одбацио те наводе, а то је учинила и Трампова администрација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала