Мектић: Амбасадорка БиХ у Хагу није ни за месну заједницу у Сомалији

© Sputnik / Артур Александров / Уђи у базу фотографијаХаг, Холандија, историјски центар града
Хаг, Холандија, историјски центар града - Sputnik Србија
Пратите нас
Амбасадорки БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић након отварања писма не бих дао да представља Босну и Херцеговину ни у месној заједници у Сомалији, рекао је министар безбедности БиХ Драган Мектић коментаришући отварање писма из Хага упућено председавајућем Председништва БиХ Младену Иванићу.
Полиција БиХ - архивска - Sputnik Србија
Обавештајна структура БиХ под утицајем Изетбеговића

Мектић је изјавио да је истрага у оквиру Министарства спољних послова показала да је писмо упућено Младену Иванићу отворено, преноси Н1.

„Значи ли то да ја не смем своју ташну да оставим у амбасади и да одем до тоалета, хоће ли неко да је отвори? Позваћу директора СИПА да анализира једну ситуацију. Амбасада БиХ је подручје БиХ, и тамо је почињено кривично дело, повреда тајности писма. Тражићу да се спроведе истрага“, рекао је он.

„За мене је она починила најмање једно кривично дело, а то је несавестан рад. То није ствар писма. Устав БиХ гарантује тајност писма“, поручио је Мектић.

Коментаришући ревизију пресуде, Мектић је недавно упутио оштре поруке Бакиру Изетбеговићу.

„Упутио сам оштре речи према њему и неким активностима јер сам сматрао да ће криза, на начин на који је води, довести до тога да ће БиХ постати немогућа мисија“, каже Мектић.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала