Америчка војска учествовала у спомен-акцијама у Пољској

© Flickr / U.S. Army photo by Staff Sgt. Elizabeth TarrАмерички војници распоређени у Пољској фотографишу се на церемонији дочека америчких трупа у Сквјержини.
Амерички војници распоређени у Пољској фотографишу се на церемонији дочека америчких трупа у Сквјержини. - Sputnik Србија
Пратите нас
Учешће америчких војника распоређених у Пољској на меморијалним догађајима посвећеним члановима пољског антикомунистичког подземља представља део радног процеса подршке савезника, изјавио је представник копнене војске САД у Европи пуковник Стивен Лем.
Пољски и амерички војници у НАТО вежби Анаконда у Пољској - Sputnik Србија
У Пољску ускоро стиже хиљаду америчких војника

Раније је портпаролка Mинистарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила да је Москва обратила пажњу на чињеницу да су амерички војници који су недавно пристигли у Пољску и балтичке земље већ успели да учествују у „историјским акцијама“ са јасном антируском оријентацијом.

„Ради се, конкретно, о меморијалној трци у знак сећања на тзв. ’проклете војнике‘, припаднике пољског антикомунистичког подземља који су пуцали у леђа војника Црвене армије, који су ослободили њихову земљу од фашизма. Из исте серије је пешачки ’поход на Исток‘, према Нарви, који се завршио демонстративним фотографисањем естонских и америчких војника испред Ивангородске тврђаве, која се налази на нашој страни границе“, наводи се у извештају руског Министарства.

У саопштењу Министарства спољних послова саопштено је да овакви спорни догађаји бацају сенку на историју заједничке борбе САД и СССР-а против нацизма.

„Копнене снаге САД у Европи подржавају скупове сећања савезника, то је део радног процеса. Пољска је наш савезник“, саопштила је америчка војска.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала