Напустио Лондон и отишао да живи као коза

Пратите насTelegramOdyssey
Томас Твејтс напустио је свој свакодневни живот у Лондону, препун стреса због незапослености, да би на три дана живео живот козе у Швајцарској.

„Шетао сам пса свог пријатеља и приметио да изгледа заиста срећно, без икаквих брига, што ме је навело да помислим да би било сјајно живети један дан као он“, казао је Твејтс, који је размишљао да на неколико дана постане чак и слон или нека друга животиња.

Ипак, схвативши да поједине животиње имају исте проблеме као људи, одлучио је да живи као коза, због чега је конкурисао за универзитетску стипендију како би спровео истраживање о психологији коза.

За ту сврху је набавио и вештачке ноге, специјално дизајниране за опонашање кретања коза, али и стомак који изгледа као козји.

Ипак, његов живот у телу козе није био тако занимљив, па је Твејтс закључио да та безбрижност није онаква каквом се чини на први поглед.

„Много сам патио као коза, зато што нисам могао да се крећем правилно, а морао сам и да једем само траву“, објаснио је.

Твејтс је након тога написао књигу под насловом „Човек-коза: Како сам узео одмор од људског живота“, а његов пројекат донео му је награду „Иг Нобел“.

 

Извор: РТРС

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала