Вучић нема партнера у Сарајеву и плаћа скупу цену својих намера

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC Александар Вучић и Бакир Изетбеговић
Александар Вучић и Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија
Пратите нас
Експерт за борбу против тероризма и екстремизма Џевад Галијашевић сматра да српски премијер Александар Вучић, који константно говори о добрим односима Срба и Бошњака, у Сарајеву за то нема партнера, као и да плаћа скупу цену својих добрих намера.
Томислав Николић Милорад Додик Александар Вучић Младен Иванић - Sputnik Србија
Готово је с песмом „Сарајево, љубави моја“

Премијер Вучић идуће недеље, како је сам најавио, учествује на састанку регионалних и европских лидера у Сарајеву.

Галијашевић је казао да „више Босне ’има‘ у Београду, него на Башчаршији“ и истиче да премијер Србије „плаћа скупу цену својих добрих намера“.

„Он је последњи политичар који жели добро и сарадњу између ова два народа“, каже он и додаје да „не може Бакир Изетбеговић сваку ноћ да размишља шта ће да уради против РС и Србије“.

Коментаришући ситуацију у целом региону, Галијашевић је казао да „не тресе Балкан Хашим Тачи“, већ да је главни газда Америка коју сматра „непријатељем светског мира“.

Појаснио је да говори о Клинтон—Обама Америци, која нам је, како истиче, непријатељ.

Александар Вучић - Sputnik Србија
Вучић: Не видим одбијање захтева за ревизију као победу

Када је реч о Међународном суду правде у Хагу, који је одбацио захтев за ревизију пресуде по тужби Босне и Херцеговине, он је рекао да због ове вести многи у БиХ ликују.

„У БиХ многи уживају због ове одлуке и сада се очекује да Бакир поднесе оставку. Међутим, његова оставка ништа не би сада променила, јер треба још 50.000 Бакира да дâ оставку“, нагласио је он.

Према његовим речима Изетбеговић је својим поступцима створио ратнохушкачку атмосферу, која треба да буде превазиђена.

„Ово је била сатанизација Србије и Републике Српске. Циљеви Бакира Изетбеговића су били да се настави са том матрицом жртве и да се преко тога врши ерозија Републике Српске и да се слаби Србија“, указао је Галијашевић.

Он додаје и да су против Изетбеговића покренути одређени процеси и да се очекује да он да оставку.

„Међутим, он то не жели да уради. Бакир је на овај начин хтео да политички профитира, али није успео“, уверен је Галијашевић, који је истакао да прича из Македоније о тужби против Србије за геноцид над Албанцима у тој земљи представља наставак Изетбеговићеве приче о геноциду.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала