Вулин: Нисам био Милошевићев пријатељ

© Tanjug / JAROSLAV PAPАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер Покрета Социјалиста Александар Вулин положио је у Пожаревцу венац на гроб бившег председника СР Југославије и председника Србије Слободана Милошевића.
Милутин Мркоњић на гробу Слободана Милошевића - Sputnik Србија
Мркоњић: Милошевић је наш највећи државник

Он је новинарима рекао да је на гробу Милошевића да искаже поштовање према човеку кога је Србија два пута изабрала на непосредним изборима за председника и који је био и председник СР Југославије.

„Нисам био ни најближи ни најважнији сарадник Милошевића, ни његов најближи пријатељ, али јесам био његов саборац, поштовалац онога што је радио. Они који се сада праве да су живели у неко друго време, то је њихово право и нека их. Ја сам био човек који се заједно са њим борио за неке вредније и важније идеале и док сам ја жив биће тако“, рекао је Вулин.

Он каже да нису нападали Србију због Слободана Милошевића, већ су нападали Слободана Милошевића због Србије.

„Његова политика слободне Србије, Србије која је водила рачуна о себи, свом Уставу, својим законима, Србије која се борила за то да буде на Косову и Метохији и Србије коју ми данас желимо. Милошевић није водио политику сукоба са светом, већ су многе земље у свету водиле политику сукоба са Србијом“, поручио је Вулин.

Како је навео, нико не може да каже да је бомбардовање Србије и насиље на Косову и Метохији било оправдано и нико не може да каже да је пљачкашка приватизација, све оно што је дошло после 2000. године било оправдано и жељено од стране Србије.

Вулин каже да је Слободан Милошевић својим животом и својом смрћу заслужио и љубав, наклоност и сећање Србије.

„Свих ових година након његове смрти ми се и даље питамо шта се десило у Хашком трибуналу, ми и даље не знамо зашто је умро, како је умро, не знамо шта се то десило да је после 2000. године Слободан Милошевић био киднапован и на тај начин најавио смрт правне државе, пљачкашку приватизацију, све оно што се Србији нажалост после петооктобарског насиља и десило“, каже Вулин.

Слободан Милошевић је, наводи Вулин, био председник Србије вољом народа, а не вољом амбасадора.

„Ми се боримо данас само за то да Србијом владају Срби, да Србијом влада Србија, да Србијом владају грађани Србије, а не амбасадори“, поручио је Вулин.

Претходно су пошту Милошевићу одали представници СПС-а на челу са Николом Шаиновићем.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала