Русија припремила предлог за Куриле

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаОхотско море на западу Курилског острва Кунашир
Охотско море на западу Курилског острва Кунашир - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је припремила низ предлога за заједничке пројекте са Јапаном на jужним Курилским острвима, који могу да буду остварени само у оквиру руског законодавства, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Игор Моргулов у првој рунди преговора о заједничким економским активностима на четири руска острва.
Курилска острва - Sputnik Србија
Русија Јапану: Курили су руска територија

Руски предлози ће бити усмерени на економски развој острва.

Према његовим речима, током децембарског самита у Јапану је потврђено да „не постоји алтернатива јачању руско-јапанске практичне сарадње на унапређењу билатералних односа и преласку на нови ниво поверења и сарадње“.

„Уверен сам да ова поставка у потпуности испуњава дугорочне стратешке интересе и Русије и Јапана“, нагласио је Моргулов. Он је додао да је Русија спремна за наставак дијалога.

Кремљ - Sputnik Србија
Русија не тргује Курилима

Са своје стране, Јапан је такође припремио предлоге за заједничке привредне активности на Јужним Курилима, рекао је на отварању састанка заменик јапанског министар спољних послова Такео Акиба.

Он је рекао да би Јапан желео да „начини корак напред ка заједничком циљу“ закључења мировног споразума, уз услов да ови аранжмани не угрожавају правне позиције ниједне стране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала