Драма у авиону „Ер Србије“ на путу из Београда за Лондон

© AP Photo / Darko VojinovicЕр Србија
Ер Србија - Sputnik Србија
Пратите нас
Четворо путника авиона „Ер Србије“, који је из Београда полетео ка Лондону, приведени су по слетању на лондонски аеродром „Хитроу“.

За те путнике се претпоставља да су британски држављани пакистанског порекла, а приведени су због узнемиравања путника и потенцијалног угрожавања безбедности.

Чланови посаде и путници, међу којима је била и новинарка Бете, прво су осетили дим цигарета. Три млађа мушкарца и жена су и после више упозорења путника, наставили да пуше.

Ситуација током двочасовног лета била је напета, долазило је и до свађе са путницима, а приведена путница је остале путнике оптуживала за расизам.

Током лета четворо приведених су непрестано седали и устајали, премештали се са места на место, а друга четири млађа путника из авиона су практично служили као обезбеђење и спречавали их да шетају по авиону.

Једна од стјуардеса отела је паклу цигарета и упаљач једном од приведених, одузела пасош и издала писано упозорење, а у једном тренутку запретила је и да ће авион принудно слетети.

Када је авион коначно слетео у Лондон, сви путници су замољени да остану на својим седиштима и тада је ушла полиција, ухапсила четворо путника, а од оних путника у задњим радовима који су им били најближи узети су искази.

 

Извор: Бета, Б92

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала