Орбан против „тиранске платформе“, неопходни нови избори у Македонији

© AP Photo / Boris GrdanoskiПремијер Мађарске Виктор Орбан и председник Македоније Ђорђе Иванов
Премијер Мађарске Виктор Орбан и председник Македоније Ђорђе Иванов - Sputnik Србија
Пратите нас
За Мађарску је неприхватљиво мешање других земаља у унутрашње послове Македоније и неопходни су нови избори како би се решила политичка криза у тој земљи, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан на састанку са македонским председником Ђорђем Ивановим у Будимпешти.

Иванов је захвалио Мађарској за подршку Македонији у питањима у вези са уставом, мигрантском кризом, као и за послат захтев Савету Европе да се осуди такозвана „тиранска платформа“, преноси МИА.

У Скопљу је данас, два месеца пред парламентарне изборе, одржан антивладин протест којем је присуствовало више хиљада присталица македонске опозиције.Грађански марш под називом Борба се наставља, глас побеђује, почео је у 14 сати, а завршен је испред Собрања где се окупљенима обратио председник опозиционих социјалдемократа Зоран Заев - Sputnik Србија
Председник Албаније Македонији: Не претварајте политичку кризу у етничку

Он је информисао Орбана о догађајима у Македонији и могућим решењима кризе, поновивши свој став: уклонити препреке да се повери мандат за формирање нове владе или сазвати нове изборе.

Мађарска чврсто стоји против „тиранске платформе“, рекао је Орбан, указавши на то да стабилност Европске уније није могућа без Македоније.

„Мађарска ће наставити да подржава Македонију“, рекао је премијер Мађарске, упознавши Иванова са својим виђењем да у Савету Европе не постоји консензус о изазовима са којима се суочава Македонија.

Приступ ЕУ Македонији је неодговарајући, наводи Орбан, додавши да је Македонија још одавно требало да се прикључи Унији и НАТО-у.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала