Макрон не жели да се дружи с Русијом. Кремљ: Мораће

© REUTERS / Eric GaillardФигуре Емануела Макрона, Франсоа Фијона и Марин ле Пен у Ници
Фигуре Емануела Макрона, Франсоа Фијона и Марин ле Пен у Ници - Sputnik Србија
Пратите нас
Кандидат за председника Француске и лидер покрета „Напред“ Емануел Макрон током прве председничке дебате позвао је Француску да се не зближава са Русијом. У Кремљу очекују да политички естаблишмент Француске схвати да се мора градити дијалог са Русијом.
Франсоа Фијон - Sputnik Србија
Фијон о Криму: И ми смо мењали границе — сетимо се Косова

„Нас и САД веже дуга историја. Ми смо заједно градили мир на планети… Данас желим да предложим већу независност. Не зближавајте се са Путином. Желим да градим независност са одговорношћу, са правом европском политиком“, изјавио је Макрон.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков је изјавио да се Москва залаже за поштовање узајамних интереса и независности.

„Ми ипак верујемо да у политичком француском естаблишменту постоји консензус о решавању постојећих проблема успостављања дијалога са Москвом апсолутно, који је без алтернативе“, наводи Песков.

Он је нагласио да зближавање са Москвом никад ни за једну земљу није значило поткопавање поретка независности и суверенитета, јер се Русија у успостављању билатералних односа увек залагала за поштовање узајамних интереса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала