Савет Русија-НАТО: О Украјини, Авганистану и спречавању нових инцидената

© SputnikЗаставе Русије и НАТО-а
Заставе Русије и НАТО-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници Русије и Северноатлантске алијансе ће у четвртак на првом овогодишњем заседању Савета Русија-НАТО разговарати о Украјини, Авганистану, као и о спречавању нових војних инцидената.

Коментаришући предстојећи сусрет, стални представник Русије при Алијанси Александар Грушко оценио је да се комуникација на нивоу Савета обнавља, као и да се преговори враћају у радну атмосферу.

Стални представник Русије при НАТО-у Александар Грушко - Sputnik Србија
Грушко: Са Русијом се не може разговарати са позиције силе

Са друге стране, према информацијама из Алијансе, теме сусрета након прошлогодишњих преговора нису се пуно измениле, и даље су приоритети Украјина, Авганистан, као и транспарентност војне активности обе стране.

Узимајући у обзир актуелну ситуацију, у којој се ставови Москве и НАТО-а о Украјини у потпуности разликују, било каква сагласност током Савета највероватније ће бити постигнута само око неких трећих питања.

Приликом прошлогодишњих сусрета, на пример, договори који су постигнути тицали су се безбедности летова изнад Балтичког мора, размењена су мишљења о спровођењу војних вежби, а било је речи и о спречавању избијања нових војних инцидената.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала