Ухапшен координатор радног тела РИК-а

© Youtube/SkrinshotХапшење
Хапшење - Sputnik Србија
Пратите нас
Координатор радног тела РИК-а и начелник општинске управе Лазаревац Михаило Гајић ухапшен је због насилничког понашања и уништавања изборног материјала.
Ко то тамо броји (видео)

На дневном реду седнице РИК-а је доношење измена одлуке о образовању радног тела РИК-а у општини Лазаревац, а председник РИК-а је рекао да је Комисија добила званично обавештење од Гајића, који предлаже да буде разрешен и да се његов заменик Драгиша Живић именује за новог координатора радног тела.

Један од координатора РИК-а за Београд Дарија Шајин рекла је да је Гајић ухапшен пре два дана, да га је полиција два пута то вече приводила, јер се, каже, насилно понашао и уништио два гласачка листића.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић, говорећи о том инциденту, рекао је да је телефоном обавештен да је приликом предаје изборног материјала Гајић ухапшен, да су узете изјаве присутних, те да је о томе обавештено Тужилаштво.

„Добићемо записнике о томе шта се десило са бирачким материјалом“, рекао је Димитријевић и навео да су случај хапшења преузели Тужилаштво и МУП, те да се претпоставља да ће државни органи поднети кривичну пријаву против њега.

Представници опозиције у РИК-у тражили су да се дневни ред данашње седнице допуни и одлучивањем о томе да РИК поднесе кривичну пријаву против Гајића, али да тај предлог није усвојен.

Заменица председника РИК-а Жељка Радета из СРС-а рекла је да је затечена, јер је тек на седници чула за тај инцидент у Лазаревцу, те упитала зашто јој није раније јављено будући да је и она један од координатора РИК-а за Београд.

На седници се чуло и да је, такође у Лазаревцу, председник једног бирачког одбора извршио самоубиство, а у његовој кући се налази изборни материјал.

Никакви други детаљи нису саопштени.    

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала