Откривено које руске компаније су плаћале Мајкла Флина

© AP Photo / Carolyn KasterБивши саветник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин
Бивши саветник председника САД за националну безбедност Мајкл Флин - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши саветник за националну безбедност председника САД Мајкл Флин открио је информације о 1,3 милиона долара прихода које је добио од 2014. године за рад за политичке групе, технолошке компаније и своје говоре, пише „Њујорк тајмс“.
Доналд Трамп и Мајкл Флин - Sputnik Србија
Флин ће проговорити о Русији у замену за имунитет

Прву верзију финансијског извештаја Флин је предао комисији за етику и Белој кући 11. фебруара — неколико дана пре него што је напустио своју функцију. Тада није саопштио имена компанија за које је припремао своје јавне наступе.

Према подацима „Вашингтон поста“, прва верзија документа је била прелиминарна и требало је тек да буде проверена и редигована. Тај процес је био обустављен због Флинове оставке. Затим су га чиновници Беле куће замолили да заврши процедуру и наведе све организације који су платиле за његове говоре.

Како наводи „Вашингтон пост“, међу изворима његових прихода су телевизија РТ, америчка авио-транспортна компанија која улази у састав компаније „Волга—Дњепар“, као и америчка компанија која се налази под контролом „Лабораторије Касперски“.

Флин је поднео оставку након што су се у медијима појавили наводи да је генерал дезинформисао потпредседника САД Мајкла Пенса и друге представнике администрације о својим сусретима са руским амбасадором Сергејем Кисљаком. Флину су постављана питања и о вези са лобирањем за Турску, за шта је његова фирма добила пола милиона долара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала