Распродаја хране у Хрватској: Цене ниже 90 одсто (видео)

© YT/Index.hr PortalАутлет хране, Хрватска
Аутлет хране, Хрватска - Sputnik Србија
Пратите нас
На загребачкој Трешњевци отворен је други „Аутлет хране Жабац”. Ово је наставак предузетничке стартап приче Маје и Марија Жамбокија, који су прошле године отворили први аутлет с храном, чије су цене ниже и до 90 одсто од оних у стандардним трговинама.

Нова продавница распростире се на триста квадратних метара. Ова концепт-трговина продаје вишак робе произведен у фабрикама, робу оштећене амбалаже и производе пред истеком рока трајања.

Власник трговине Марио Жамбоки рекао је како су идеју за овакав концепт добили када су видели колико се хране заправо баци.


„Подстакнути позитивним искуствима из првог ’Аутлета хране Жабац‘, логично је било отварање на много већем простору. Према досадашњем искуству могу рећи да у наше дућане долазе све генерације, од деце и младих до старијих особа. Најважније нам је то да људи одавде излазе сретни јер купе пуну корпу производа за мало новца. Људи су нас препознали, иако у коментарима видим како су неки скептични око квалитета робе, али она је потпуно здравствено исправна. Ради се само о роби коју откупљујемо од наших домаћих добављача којима она иде у лом или је вишак.
Што се тиче страних добављача, од њих узимамо робу која је пред истеком рока трајања“.

Он и супруга су открили да планирају да отворите нове аутлете хране у Загребу, али и да ће се ширити по целој Хрватској.

„Што се тиче идеје за овај фуд аутлет, у САД имају неке од њих, али не на овом принципу. Ово је стартап компанија и ми смо је осмислили. Није нам примарни циљ ни зарада. То нам је добар маркетиншки потез. На неким стварима мало изгубимо новац јер откупимо робу по већој цијени него што је продамо, али зато нам се купци враћају јер виде повољне цене. Примарни циљ нам је очување природе, да се не баца храна и да људи купују јефтино“, рекао је Жамбоки.

Извор: Индекс

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала