Чавушоглу: То што Русија штити Асада је потпуно погрешно

© REUTERS / Henry RomeroМинистр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу
Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу изјавио је данас да је подршка Русије сиријском председнику Башару ел Асаду „потпуно погрешна“.

АФП наводи да је Чавушоглу то казао након наводног хемијског напада за који је окривљен званични Дамаск.

Агенција оцењује да је ово најтежи напад на Москву који стиже из Анкаре након драматичног отопљавања веза између две земље последњих месеци.

Савет безбедности у Уједињеним нацијама - Sputnik Србија
Нова резолуција непотребна ако САД, Британија и Француска промене став

„То што Русија штити режим је потпуно погрешно“, казао је Чавушоглу турској телевизији НТВ.

Руски председник Владимир Путин данас је, током телефонског разговора с израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, критиковао „неосноване оптужбе“ око „инцидента са хемијским оружјем“, објавио је Кремљ, преноси АФП.

„Путин је посебно подвукао као неприхватљиво извођење неоснованих оптужби против било кога пре обављања опсежне и непристрасне међународне истраге“, стоји у саопштењу Кремља.

Немачка канцеларка Ангела Меркел данас је изјавила да је скандал то што Савет безбедности Уједињених нација није усвојио резолуцију којом би осудио напад који се ове недеље догодио у Сирији, а за који се сумња да је изведен хемијским оружјем и у којем је убијено најмање 70 људи.

„То је био варварски чин који мора да буде разјашњен. Коришћење хемијског оружја је ратни злочин. Скандал је то што није донета резолуција СБ УН, а они који јој се противе морају да размисле о одговорности коју имају“, рекла је Меркелова на конференцији за медије одржаној на истоку Немачке, преноси Ројтерс.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала