Хоџај: Српски предлог о заједничком тржишту је антиевропски

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALLЕнвер Хоџај
Енвер Хоџај - Sputnik Србија
Пратите нас
Предлог Београда о успостављању заједничког регионалног тржишта је антиевропски, а његов циљ је да се успостави доминација регионалним тржиштем и прошири руски утицај на Балкану, тврди косовски министар спољних послова Енвер Хоџај.

„Косово је против ’неојугославизма‘, модела који је у прошлости пропао и водио до насилних сукоба. Евроатлантски пут је једина опција“, написао је Хоџај на свом налогу на Твитеру, преноси приштинска „Газета експрес“.

​Портал наводи да је ова изјава уследила три недеље након самита премијера Западног Балкана који је одржан 16. марта у Сарајеву, када је Србија уз подршку других држава укључујући Албанију, изразила жељу о заједничком тржишту.

​Косовски премијер Иса Мустафа јуче је објавио на Фејсбуку да сматра да је за Косово неприхватљива идеја о заједничком тржишту западног Балкана и на свом налогу на тој друштвеној мрежи навео да Косово треба да одбаци такву идеју.

„Ми смо размотрили све аспекте и економске аргументе, као и политичке интеграције повезане са овом иницијативом, и сложили се да такво тржиште није од интереса за Косово и да би ту идеју требало одбацити“, навео је Мустафа.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала