Путин честитао новоизабраном председнику Јужне Осетије

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографија„Минхенски говор“ требало је да звучи као опомена и подсећање да је Русија велика сила и равноправан партнер у међународним односима.
„Минхенски говор“ требало је да звучи као опомена и подсећање да је Русија велика сила и равноправан партнер у међународним односима. - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин честитао је победу новоизабраном председнику Јужне Осетије Анатолију Бибилову и додао да ће Русија наставити да републици пружа сву подршку како би се осигурала њена безбедност.
Јужна Осетија - Sputnik Србија
Јужна Осетија мења име у „Држава Аланија“

„Искрено вам честитам на победи за председника републике. Са великим задовољством желим да оценим висок ниво руско-јужноосетинских односа. Сигуран сам да ће се сарадња између наших земаља наставити на принципима савезништва и интеграције“, написао је Путин у телеграму упућеном Бибилову.

Руски председник је оценио и да ће Москва наставити да пружа сву неопходну подршку Јужној Oсетији како би се решила сва актуелна социјално-економска питања.

Јуче су у Јужној Осетији одржани председнички избори као и референдум о промени назива државе у „Аланија“. 

Анатолиј Бибилов је победио са 57,98 одсто гласова у првом кругу избора, док је за промену назива гласало више од 80 одсто бирача.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала