Тилерсон стигао у Москву: Састанак са Путином није планиран

© AFP 2023 / Pedro PardoАмерички државни секретар Рекс Тилерсон
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Државни секретар САД Рекс Тилерсон допутовао је у Москву где ће се састати са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом. Авион је долетео на аеродром Внуково у 16.38 по локалном времену.
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон током посете кинеског председника Си Ђинпинга САД - Sputnik Србија
Тилерсонов ултиматум Русији: Станите уз САД, или уз Иран

То је прва посета новог америчког руководства. Из руског Министарства спољних послова изразили су наду да ће преговори бити конструктивни и да ће се разматрати питања Сирије, Либије, Северне Кореје и Украјине, као и да ће бити речи о билатералним односима.

Тим поводом се огласио и портпарол Кремља Дмитриј Песков, који је рекао да састанак Тилерсона и руског председника Владимира Путина засад није планиран.

Иначе, Тилерсон је нешто пред пут за Москву објавио ултиматум Русији којим од Москве тражи да се сврста на страну САД и земаља које о Сирији имају исто мишљење као Вашингтон, у супротном ће бити у савезу са том групом.

Уочи доласка Тилерсона, медији су јавили да се на делу аеродрома Внуково у Москви, на који је требало да слети авион са Тилерсоном, појавио црни дим, за који се претпостављало да је од запаљене траве.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала