Трамп: Наредио сам напад на Ирак, пардон Сирију, док сам јео колач са Сијем

© REUTERS / Carlos BarriaПредседници САД и Кине Доналд Трамп и Си Ђинпинг
Председници САД и Кине Доналд Трамп и Си Ђинпинг - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп испричао је данас да је наређење за ракетне нападе на Сирију прошлог четвртка издао док је са кинеским лидером Си Ђинпингом јео дезерт.
Доналд Трамп и Мајкл Флин - Sputnik Србија
Трамп: Тилерсон одрадио сјајан посао у Москви

„Завршили смо вечеру. Онда смо прешли на дезерт. Пробали смо најлепше парче чоколадног колача који сте икад видели. И председник Си је баш уживао“, рекао је Трамп у интервјуу за „Фокс бизнис ТВ нетворк“.

У том моменту, како је навео, добио је поруку од генерала да су бродови спремни за лансирање пројектила. „И шта да радите?!“, запитао је он.

„Онда смо донели одлуку да то учинимо и ракете су полетеле“, рекао је Трамп и додао да је одмах обавестио Си Ђинпинга о томе.

„А онда сам рекао: ’Господине председниче, дозволите ми да вам нешто објасним‘, све се то дешавало док смо јели дезерт, ’Управо смо испалили 59 ракета… на Ирак‘“, испричао је Трамп.

На то га је новинарка „Фокс бизниса“ Марија Бартиромо исправила запитавши да ли је мислио — „На Сирију?“, преноси амерички портал „Хил“.

Како је Трамп увредио Си Ђинпинга

„Да, на Сирију“, одговорио је председник САД.

„Си Ђинпинг је“, наставио је Трамп, „Застао десетак секунди, а онда замолио преводиоца да му понови. Мислио сам да то није добар знак“, навео је Трамп, преноси АФП.

Али онда, казао је он, Си је одговорио да ако је „неко толико бруталан и користи гас против деце и беба, онда је то О.К“.

„Сложио се са тим. То му је било О.К“, рекао је Трамп.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала