Прва судија муслиманка у САД нађена мртва у реци Хадсон

© REUTERS / Joe PenneyПолицајци блокирали пут након пуцњаве полиције у Батон Руж, Луизијана, 17. јула 2016.
Полицајци блокирали пут након пуцњаве полиције у Батон Руж, Луизијана,  17. јула 2016. - Sputnik Србија
Пратите нас
Тамнопута правница, која је прва муслиманка која је постала судија у САД, пронађена је мртва у води њујоршке реке Хадсон, саопштила је данас полиција.

Шеила Абдус Салам, 65-годишња судија њујоршког највишег суда, пронађена је како плута поред западног дела Менхетна, саопштио је портпарол полиције, преноси Глас Америке.

Полиција је извукла одевено тело Абдус Салемове из воде и на лицу места је установљена њена смрт. Њена породица идентификовала је тело и биће обављена аутопсија, како би се утврдио узрок смрти, рекао је портпарол.

Абдус Саламова, рођена у Вашингтону, постала је прва Афроамериканка која је постављена за судију Апелационог суда када је гувернер Марио Кумо, демократа, прогласио за судију високог суда 2013. године.

Према Принстон енциклопедији америчке политичке историје, Абдус Саламова је била прва муслиманка која је служила као судија у САД.

Цитирајући анонимни извор, Њујорк пост јавио је да је пријављен нестанак Абдус Саламове из њеног дома раније у среду. Покушаји да се ступи у контакт са њеном породицом били су безуспешни.

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала