Терористи на Космету прете за Васкрс

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIКосовска полиција у Приштини
Косовска полиција у Приштини - Sputnik Србија
Пратите нас
Косовски савет за безбедност саопштио је да је откривено неколико појединаца и група, које су имале намеру да, како се наводи, дестабилизују Косово и изврше дела против неких лидера и политичких званичника.

Како преносе косовски медији, позивајући се на саопштење савета, косовске институције откриле су неколико појединаца и њихових група повезаних са групама и појединцима из других земаља у иностранству који су оријентисани да дестабилизују Косово и угрозе уставни поредак.

Те групе су, према саопштењу, имале намеру да „изврше дела против појединих лидера и политичких званичника“.

Припадници косовске полиције - Sputnik Србија
Полиција на Косову у приправности, укинути годишњи одмори

„Косовске институције предузимају све мере за заштиту уставног поретка, безбедности и одбране државних лидера, политичког живота и других људи који су угрожени од ових криминалних група“, наводи се у саопштењу.

На Косову је видљиво појачано присуство органа реда.

Раније су косовски електронски медији јавили да је полиција ухапсила једну особу у Пећи која је путем друштвених мрежа позивала на терористичке нападе.

Како се наводи, ухапшен је Р. А. из Драгаша са пребивалиштем у Пећи.

Заменик министра унутрашњих послова Косова Милан Радојевић изјавио је да ће током ускршњих празника бити појачано присуство полиције у близини манастира на Косову.

Радојевић је рекао да је косовска полиција направила оперативни план који је синоћ ступио на снагу и да су по том плану повећане мере безбедности у свим општинама на Косову.

Упитан да ли је на Косову повећана опасност од тероризма, заменик министра унутрашњих послова Косова казао је да постоји забринутост због дешавања у Европи.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала