Безумни напад на избегличку колону у Алепу, 70 мртвих (видео, фото)

© AP Photo / Thiqa NewsТеростички напад на колону избеглица у Алепу
Теростички напад на колону избеглица у Алепу - Sputnik Србија
Пратите нас
Возила хитне помоћи с рањенима у терористичком нападу у области Рашидин стигла су у градске болнице Алепа, саопштио је извор.

„Успели смо да се договоримо. Територију коју контролишу екстремисти напустила су возила с рањеним житељима Фуе и Кефраје, део њих већ је смештен у градске болнице“, навео је извор. 

Према његовим речима, у замену за рањенике сиријска војска је пропустила пет аутобуса с екстремистима и члановима њихових породица из Алепа ка Рашидину.

Очекује се да ће евакуација цивила и извлачења екстремиста бити завршена касно вечерас. 

У јакој експлозији у области Рашидин, која је одјекнула недалеко од аутобуса с евакуисаним житељима сиријских насеља Фуа и Кефраја, погинуло је више од 70 људи, а више од 130 је рањено. Експлозију је, према наводима извора из Алепа, изазвао терориста-самоубица који је био у оближњем аутомобилу.

Ирачка војска - Sputnik Србија
Стратези за уједињење сиријске и ирачке војске

Међу погинулима је много жена и деце који су у моменту експлозије били у аутобусима.

Аутомобил који је возио терориста-самоубица приближио се колони под изговором да преноси храну.

Наоружани екстремисти у области Рашидин око Алепа забрањују извожење рањених у терористичком нападу на територију која је под контролом сиријске армије, саопштио је извор из Алепа. 

​Претходно је саопштено да је у области Алепа одјекнула експлозија поред аутобуса с евакуисаним житељима који су стигли из шиитских насеља Фуа и Кефраја.

Влада Сирије постигла је раније с екстремистима договор о евакуацији житеља опкољених насеља Фуа и Кедраја. У петак је колона од 75 аутобуса стигла у Алеп. Превезено је око 5.000 људи из ових насеља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала