Британија хоће да одузме држављанство Асадовој супрузи

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAПредседник Сирије Башар Асад са супругом Асмом на улици у Паризу
Председник Сирије Башар Асад са супругом Асмом на улици у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланови британског парламента позвали су Министарство унутрашњих послова да одузме држављанство супрузи сиријског председника Башара ел Асада јер је део сиријске „пропагандне машинерије“, преносе локални медији.
Напад хемијским оружјем у Идлибу, Сирија - Sputnik Србија
Истрага о хемијском нападу у Сирији најкасније 22. априла

Лист „Сандеј тајмс“ наводи да је овај захтев у суботу увече послат Министарству унутрашњих послова.

„Дошло је време да кренемо на (председника) Асада на све начине, укључујући и људе попут госпође Асад, која је у великој мери део пропагандне машинерије која је починила ратне злочине“, изјавио је Надим Захави, конзервативни посланик који седи у Одбору за спољне послове доњег дома британског парламента.

Предлог је изазван недавном изјавом Есме ел Асад на друштвеним мрежама, као што су Инстаграм, Фејсбук и Телеграм, након што је више од 80 особа наводно убијено у сиријској провинцији Идлиб прошле недеље у инциденту са хемијским оружјем. Она је окривила Запад, који је за хемијски напад оптужио Дамаск, за ширење дезинформација о том питању.

Сиријска влада одбацила је наводе о својој умешаности у инцидент у Идлибу, рекавши да никада не би напала цивиле и тврдећи да Дамаск нема такво оружје од 2014. године.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала