Косачов: Џонсон изгубио додир са стварношћу

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПредседник одбора за међународне послове Савета федерације Русије Константин Косачов говори на заседању Савета федерације.
Председник одбора за међународне послове Савета федерације Русије Константин Косачов говори на заседању Савета федерације. - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Велике Британије изгубио је додир са реалношћу позивајући Русију да приступи „борби“ против терористичке групе ДАЕШ, с обзиром на то да је Русија једина или једна од ретких држава која се заиста бори против тероризма у Сирији, изјавио је председник Одбора за међународна питања Савета Федерације Русије Константин Косачов.
Министар иностраних послова Велике Британије Борис Џонсон - Sputnik Србија
Џонсон: Русија да се придружи америчкој коалицији у Сирији

Министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон предложио је Русији да изабере „исправну страну спора“ и да се придружи западној коалицији у борби против ДАЕШ-а, написао је британски министар у чланку за „Телеграф“.

„Очигледно је да британском министру не подносе извештаје о Сирији. Иначе би знао да је Русија једина или једна од ретких земаља у свету која заправо помаже Сирији да се бори против терористичке напасти“, рекао је Косачов.

Или му реферишу, али их он игнорише, сматра руски сенатор. „Тако је лепо живети у илузији да се твоја земља налази у ’исправној‘ коалицији и да управо од ње зависи судбина света“, додао је он.

„У сваком случају, позив виси у ваздуху и остаје на савести самог министра који је, по свему судећи, изгубио додир са реалношћу, барем у случају Блиског истока“, закључио је Косачов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала