Трампов саветник за безбедност: Руско-амерички односи на најнижем нивоу

© REUTERS / Maxim ShemetovЗаставе Русије и САД на међународном аеродрому Внуково у Москви
Заставе Русије и САД на међународном аеродрому Внуково у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Саветник за националну безбедност САД Херберт Макмастер сматра да су односи између Сједињених Америчких Држава и Русије достигли најнижу тачку.
Заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков. - Sputnik Србија
Тилерсон отишао, остао велики понор између Москве и Вашингтона

Односи између САД и Русије достигли су најнижу тачку, тако да сада само могу да се поправе, изјавио је саветник за националну безбедност САД Херберт Макмастер.

„Па, када су односи на најнижој тачки, нема друге него да крену навише“, рекао је Макмастер у интервјуу за телевизију Еј-Би-Си.

Он је додао да је недавна посета америчког државног секретара Рекса Тилерсона Русији „савршено темпирана“ и постојала је потреба да се одрже „тешки разговори“ са Москвом, посебно у погледу њеног савеза са Дамаском.

Макмастер је истакао да је, такође, било потребно „да се пронађу области сарадње“.

Зграда америчког Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија
Пентагон: Руско-амерички меморандум није за јавно разматрање

Тилерсон је допутовао у Москву у уторак како би разговарао са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом. Високи амерички званичник такође се састао са руским председником Владимиром Путином.

Посета је одржана након америчког напада на сиријски аеродром Шаират 6. априла, који је Вашингтон покренуо као одговор на инцидент са хемијским оружјем у провинцији Идлиб 4. априла, у којем су погинуле 84 особе. Запад је брзо за инцидент окривио сиријског председника Башара ел Асада, упркос чињеници да је Дамаск негирао своје учешће. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала