Могеринијева: ЕУ жели да сарађује са Русијом у борби против тероризма

© Sputnik / Сергей Пятаков / Уђи у базу фотографијаВисока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини током састанка са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом
Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини током састанка са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом - Sputnik Србија
Пратите нас
Европска унија заинтересована је за сарадњу са Русијом у неколико аспеката, укључујући и борбу против тероризма и решавање кризе у Сирији, изјавила је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини.

На састанку са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом, она је нагласила да Москва и Брисел имају одређене несугласице које се тичу ситуације у Украјини и питања везаних за Кримско полуострво. Међутим, пред Русијом и Европском унијом су заједнички изазови и постоје теме за сарадњу.

„Пред нама су заједнички проблеми везани за борбу против тероризма. И желим још једном да потврдим наш интерес за ову сарадњу у осетљивим питањима, као што је ситуација у Сирији и Либији… Заиста имамо широк спектар питања за дискусију“, истакла је Могеринијева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала