Париз: Ухапшене 143 особе у нередима у изборној ноћи

© REUTERS / Jean-Paul PellisierСукоби полиције и демонстраната у Паризу после првог круга председничких избора
Сукоби полиције и демонстраната у Паризу после првог круга председничких избора - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска полиција је саопштила да је након првог круга председничких избора током ноћи због нереда који су избили у Паризу ухапшено више од 100 особа, преноси АФП.

Наводи се да су демонстранти бацали боце на снаге безбедности, палили аутомобиле и разбијали излоге продавница.

„У насиљу у центру Париза лакше је повређено шест полицајаца и троје демонстраната, 143 особе су ухапшене, а 29 њих је задржано у притвору током ноћи“, навела је полиција.

Француски председнички кандидат Емануел Макрон поздравља присталице након изласка из ресторана у којем је прослављао изборне резултате - Sputnik Србија
Славље „кавијарске левице“: Макрон у омиљеном ресторану Ернеста Хемингвеја

На Тргу републике у Паризу синоћ су одржани протести због резултата гласања у првом кругу председничких избора у Француској, а француски медији јавили су да је на том скупу дошло до сукоба између демонстраната и полиције.

Снаге реда и јединице за спречавање нереда пристигле су у великом броју на трг, где се окупило око 1.000 људи изражавајући противљење и центристичком кандидату Емануелу Макрону и лидерки деснице Марин ле Пен који ће се у другом кругу надметати за место председника.

„Фигаро“ је пренео да су демонстранти исписали више графита на чувеном споменику, при чему су специјалне полицијске мобилне снаге испалиле сузавац и гумене метке, а саобраћај око трга је био блокиран.

АП је пренео да су се демонстранти окупили на Тргу републике, у центру француске престонице машући црвеним заставама и плешући око логорске ватре, међу којима су неки узвикивали „Сада запалите ваше изборне листиће“ и „Ни Марин ни Макрон“.

Пре тога су се демонстранти окупили и у источном делу Париза на Тргу Бастиље, где је дошло до сукоба са полицијом која је употребила сузавац да би растерала све немирније левичарске демонстранте, међу којима су преовладавали млади.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала