САД смањују финансијску помоћ Украјини за 70 одсто

© Flickr / Miran RijavecАмерички долари
Амерички долари - Sputnik Србија
Пратите нас
САД намеравају да смање финансијску помоћ Украјини за 68,8 одсто, пише „Форин полиси“, позивајући се на документ о америчком буџету.
Сиромаштво у Украјини - Sputnik Србија
Украјина кренула у Европу, а завршила у Африци

Америчка администрација је у марту објавила нацрт буџета за 2018. годину. Тада је било говора да је њиме предвиђено смањење помоћи земљама у развоју за трећину, али нису навођени детаљи. Сада је издање дошло у посед информација да ће се финансијска помоћ Кијеву, за коју је првобитно планиран износ од 570 милиона долара, смањити на 177 милиона долара.

У документу се наводи објашњење Стејт департмент да редукција подразумева преливање средстава из програма помоћи за развој у пројекат који је тесно повезан са задацима националне безбедности.

Министар иностраних послова Француске Жан-Марк Еро изјавио је да се државни секретар САД Рекс Тилерсон распитивао код својих европских колега зашто америчке бираче треба да брине украјински конфликт. Касније је вршилац дужности званичног представника Стејт департмента Марк Тонер одбио да потврди да је Тилерсон изразио сумњу у неопходност пружања помоћи Кијеву.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала