Русија развија конкурента „Фалкону“

© REUTERS / Joe SkipperПреправљена верзија ракете "Фалкон 9"
Преправљена верзија ракете Фалкон 9 - Sputnik Србија
Пратите нас
Нова ракета која се развија у сарадњи са руским предузећима биће конкурент америчком „Фалкону“ који производи компанија Илона Маска, рекао је за Спутњик шеф ракетно-космичке корпорације „Енергија“ Владимир Солњецов.
Космодром Морски старт - Sputnik Србија
Нова руска ракета-носач за космодром „Морски старт“

„РКК ’Енергија‘ предлаже развијање нове ракете-носача средње класе ради лансирања са космодрома ’Бајконур‘ и ’Восточног‘, као и са ’Морског старта‘. Створена је кооперација, у току је фаза пројектовања у оквиру пројекта-скице. Нова ракета ће имати веома добре перспективе приликом лансирања са ’Морског старта‘ и несумњиво ће бити конкурентна америчкој ракети ’Фалкон‘“, рекао је он.

Раније је Солњцев рекао у интервјуу за Спутњик да нову ракету за пројекат „Морски старт“ предузеће, у наредне четири године, може предложити руској компанији „С7 Груп“ која је купила пловећи космодром.

Направљен је распоред изградње новог носача. За први степен је планирано коришћење мотора РД-171М који је раније коришћен на украјинском „Зениту“. Други степен имаће РД-0124 који производи КБ „Химавтоматика“. Није искључено да ће украјински „Зенит“ бити коришћен све до нове ракете РКК „Енергије“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала