Јонуз Муслију: Мој председник је Еди Рама

© Tanjug / TANJA VALICПредседник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу показује транспарент "Не терминала, али у школи, желимо књиге" током посете српског премијера Александара Вучића Бујановцу.
Председник Националног савета Албанаца Јонуз Муслиу показује транспарент Не терминала, али у школи, желимо књиге током посете српског премијера Александара Вучића Бујановцу. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник албанског националног већа са седиштем у Бујановцу Јонуз Муслију изјавио је данас да је његов председник Еди Рама, и да га не интересује то што на свим документима пише да живи у Републици Србији.

„Наравно да је председник Еди Рама“, одговорио је Муслију на питање Прве телевизије ко је његов председник, Александар Вучић или неко други.

Он је рекао и да је по Уставу Албаније Еди Рама лидер свих Албанаца, ма где живели.

На опаску новинара те телевизије да на улазу у општину и на документима пише Република Србија, он је рекао:

Зоран Станковић - Sputnik Србија
Претње Албанаца пријавити Савету безбедности, Муслијуа казнити

„Нек пише шта хоће“, а онда је додао: „Ја живим у Прешевској долини“.

На инсистирање да каже кога сматра својим председником, рекао је:

„Рекао сам вам — Еди Рама“.

Муслију је поновио став, који је изнео одмах после недавних изјава Едија Раме и Хашима Тачија о могућем уједињењу Албаније и Косова, да у том случају треба да се „уједини“ и Прешевска долина.

„Ако се стварно уједине Албанци, зашто не и Албанци Прешева, Медвеђе и Бујановца“, рекао је Муслију и додао да не види ништа спорно у томе.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала