Џонсон: Лондон неће признати „анексију“ Крима

© Flickr / d1mka vetrovКрим
Крим - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф дипломатије Велике Британије Борис Џонсон нагласио је у традиционалном говору на ускршњем банкету лорда-градоначелника да Лондон нема намеру да призна „незакониту анексију“ Крима, да подржава америчке акције у Сирији и да се не плаши „брегзита“.
Бивши градоначелник Лондона Борис Џонсон - Sputnik Србија
Џонсон: Санкције су средство борбе против варварства

„Ми инсистирамо на суверенитету и територијалном интегритету свих европских земаља, и одбијамо да признамо незакониту руску анексију Крима“, рекао је он.

У говору који је готово потпуно био посвећен набрајању предности Конзервативне партије над њеним политичким конкурентима, Џонсон се дотакао и међународних питања.

Између осталог, он је навео да Велика Британија подржава акције САД у Сирији.

Бивши саветник председика САД Збигњев Бжежински - Sputnik Србија
Бжежински има свој план за Крим

„Ми подржавамо Сједињене Америчке Државе, које су против убиства сиријског становништва хемијским оружјем. Радићемо на томе да кривци буду кажњени“, рекао је он, улазећи у полемику са лидером лабуриста Џеремијем Корбаном, који је изјавио да ће, ако он дође на власт, престати са бомбардовањем Сирије.

Говорећи о главној теми за Велику Британију — изласку из ЕУ — Џонсон је нагласио да конзервативци имају јасан план за преговоре о „брегзиту“ који ће омогућити Британији и ЕУ да изграде „посебно партнерство“ и послужити интересима и Британаца и Европљана.

„Иако нема сумње да ће преговори бити тешки, сигуран сам да ће Тереза Меј успети да нас уведе у епоху споразума о слободној трговини“, рекао је Џонсон.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала