Кина: Шта год да буде, Русија ће остати наш стратешки партнер

© REUTERS / Kim Kyung-HoonЗаставе Русије и Кине
Заставе Русије и Кине - Sputnik Србија
Пратите нас
Саопштење Беле куће на крају 100 дана председништва Доналда Трампа је мишљење америчке стране, оно неће утицати на односе између Русије и Кине, изјавио је директор департмана земаља Источне Европе и Централне Азије Министарства спољних послова Кине Генг Шуанг.
Сергеј Лавров на министарском састаку у СБ УН - Sputnik Србија
Бела кућа: Изолација Русије у УН — Трампова заслуга

„То је мишљење америчке стране“, прокоментарисао је саопштење Беле куће Генг Шуанг на састанку са новинарима. Он је нагласио да између Русије и Кине владају „односи билатералног партнерства и сарадње“.

„У нашим односима је веома озбиљан потенцијал за сарадњу“, рекао је он.

„Како год да се промени међународна ситуација, наш курс развоја и унапређења свестраног партнерства и стратешке сарадње се није променио“, изјавио је дипломата.

Раније је Бела кућа саопштила да је једна од заслуга председника Доналда Трампа током првих 100 дана власти у области спољне политике изолација Русије у Уједињеним нацијама. У саопштењу се не наводи на шта се тачно мисли кад се каже „изолација у УН“, али су раније у Белој кући на исти начин коментарисали гласање у СБ УН 12. марта о предлогу резолуције који су поднеле Велика Британија, Француска и САД.

„Чињеница да се Кина уздржала — суштински је успех за председника… То показује да је Русија изолована по конкретно овом питању, то је важно“, рекао је прес-секретар Беле куће Шон Спенсер.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала