Заев: НАТО, Америка и ЕУ су уз нас (видео)

© REUTERS / Ognen TeofilovskiЗоран Заев на конференцији за новинаре
Зоран Заев на конференцији за новинаре - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидер СДСМ-а оптужио Груевског да стоји иза свега, а да се синоћ планирало његово убиство и да су потврда за то маскирани и наоружани људи у парламенту. Најавио је скоро формирање владе.
Демонстранти улазе у македонски парламент у Скопљу - Sputnik Србија
Американци знали да ће Заев и Албанци покушати пуч

„Начинили смо велики потез, изабрали смо новог председника парламента. Имаћемо и владу Македоније, изјавио је Зоран Заев“, лидер СДСМ-а на ванредној конференцији за штампу.

Он је рекао да је процедура за избор била легитимна и да верује да ће ускоро доћи до примопредаје власти, као и да не очекује никакве препреке.

Ово што се десило синоћ у Собрању, према речима Заева, није демократски. Он је за нереде окривио Груевског, рекавши да „га је погодило то што је изгубио власт“.

„Жртвовали су интересе грађана због власти. Јучерашњи дан је био тест за све, и у периоду који је пред нама треба да покажемо колико смо зрели. Не смемо да потпаднемо под провокације, и зато свима поручујем да останемо мирни и присебни“, рекао је Заев.

Он је рекао да су га посетили страни амбасадори и да су му дали подршку. 

„Волим ову земљу, а на изборима су се грађани одлучили за промене. Али цела међународна заједница, Америка, ЕУ и НАТО гледају на нас као на мотор, и ми ћемо то испоштовати“, рекао је Заев на конференцији на штампу. 

Он је истакао да је јуче покушано његово убиставо, јер су га у Собрању напали наоружани људи под маскама који су имали организовани план да га убију, као и да ће се открити ко је стајао из тога.

Нешто раније, министар унутрашњих послова Македоније Агим Нухију поднео је оставку из моралних разлога.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала