Представљамо вам један стари, проверени рецепт за савршену торту с три врсте чоколаде.
За њу је потребно само мало стрпљења и времена, а резултат је симфонија укуса коју ствара сваки слатки спрат торте са својим специфичним „тоном“.
Састојци:
- 600 мл слатке павлаке
- 150 г тамне чоколаде
- 200 г беле чоколаде
- 200 г млечне чоколаде
- 1 шољица млевеног кекса
- 3 кашичице маслаца
Припрема:
1. Растопите тамну чоколаду и умешајте 200 мл слатке павлаке. Ставите у фрижидер на један сат да се хлади.
2. У другој посуди растопите белу чоколаду с 200 мл слатке павлаке и ставите у фрижидер.
3. У трећој посуди растопите млечну чоколаду с 200 мл слатке павлаке и такође охладите.
4. Подлогу за торту припремите тако што сте помешали млевени кекс с маслацем. Сложите на дно калупа.
5. Када су се смесе с чоколадом охладиле, измешајте их и редом слажите у калуп. У смесе можете ставити мало маскарпонеа да буду кремастије.
6. По жељи завршите са шлагом и поспите орасима, кексом…
7. Охладите и уживајте!