Шокантна Макронова изјава: Народ бесан, и „фрегзит“ је опција

© REUTERS / Maxim ShemetovБивши министар економије Француске и председнички кандидат Емануел Макрон на Руско-француском савету за економска, финансијска, индустријска и трговинска питања у Москви
Бивши министар економије Француске и председнички кандидат Емануел Макрон на Руско-француском савету за економска, финансијска, индустријска и трговинска питања у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Кандидат за председника Француске Емануел Макрон рекао је да Европска унија мора да се реформише или ће се суочити са „фрегзитом“.
Емануел Макрон и Марин ле Пен - Sputnik Србија
Макрон: Ништа још није готово; Ле Пенова: Можемо да победимо

Проевропски кандидат, од кога се очекује да „одбрани европске вредности“ у дуелу са кандидаткињом екстремне деснице Марин ле Пен, рекао је то за Би-Би-Си првог дана последње недеље пре другог круга избора у које улази као фаворит.

„Ја сам проевропски оријентисан, током избора стално сам бранио европску идеју и европску политику јер верујем да је све то веома важно за француски народ. Истовремено морамо да се суочимо са ситуацијом, да слушамо глас народа. Народ је бесан, нестрпљив и дисфункција са ЕУ није више одржива. У свом мандату ћу размотрити потребу да се Европска унија дубински реформише“, рекао је Макрон.

Према његовим речима, ако се дозволи да ЕУ функционише надаље као што функционише сад — то би била издаја.

„Ја не желим то да радим. Дан после избора бисмо могли да имамо ’фрегзит‘ или Национални фронт, поново“, упозорио је Макрон на партију своје противкандидаткиње.

Други круг избора у Француској одржава се 7. маја.

 

Извор: Б92

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала